DAIRY & INFANT food

Processen in de zuivelindustrie vereisen geavanceerde technologieën, gespecialiseerde apparatuur en strikte kwaliteitscontrole, om hoogwaardige zuivelproducten te produceren, die voldoen aan de eisen van regelgevende instanties.

Bij de productie voor zuigelingen gaat dit nog een stap verder. Zuigelingen zijn een kwetsbare groep met een immuunsysteem dat nog in ontwikkeling is, voedselveiligheid is daarom van cruciaal belang.

ST-Projects is gespecialiseerd in het bouwen van installaties in de dairy & infant industrie. Hierbij kunt u denken aan nieuwbouw, maar ook aan het optimaliseren of aanpassen van bestaande processen.

Naast turnkey oplossingen, kunnen wij u ook van dienst zijn als componenten leverancier. ST-Projects heeft ruime ervaring in het bouwen van systemen in low, medium & high care omgevingen. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, wetgevingen en richtlijnen van uw branche. 

Door onze jarenlange ervaring in de dairy & infant industrie zijn wij uw aangewezen partner in:

Hygiëne regelgeving

Wij hebben up-to-date kennis en jarenlange ervaring op het gebied van de relevante regelgeving en leveren FDA-approved componenten en installaties. Ook kunnen wij leveren volgens de EHEDG en HACCP regelgeving. EHEDG richt zich op hygiënisch ontwerp en engineering, terwijl HACCP gericht is op het identificeren en beheersen van gevaren voor de voedselveiligheid tijdens het productieproces. Beide benaderingen zijn complementair en kunnen samen worden gebruikt om een hoog niveau van voedselveiligheid te waarborgen in uw fabriek.

Ingrediëntenselectie & productieprocessen

Wij leveren een breed scala aan voedingsmiddelen installaties t.b.v. het transporteren, malen, mengen, doseren, wegen, zeven, verhitten, verkoelen, bevriezen, vullen, verpakken, conserveren en extruderen van voedingsmiddelen.

Easy cleaning

Verwijst naar het ontwerp en de engineering van apparatuur, installaties en processen met het oog op gemakkelijke reiniging en hygiëne. Dit is van cruciaal belang om voedselveiligheid te waarborgen, verontreiniging te voorkomen en te voldoen aan de hygiënevoorschriften. Denk bijvoorbeeld het gebruik van gladde oppervlakken, afwezigheid van dode hoeken, makkelijk demonteerbare apparatuur, etc. Bovendien leveren wij geautomatiseerde CIP (cleaning in place) systemen welke het reinigingsproces versnellen door reinigingsoplossingen door het systeem te laten circuleren, zonder dat demontage nodig is.

Kwaliteitscontrole

Tijdens het gehele proces worden monsters genomen en gecontroleerd op kwaliteit en voedselveiligheid. Monsters worden genomen uit verschillende delen van de batch of partij melk- of babypoeder, volgens het opgestelde bemonsteringsplan. Dit kan handmatig worden gedaan met behulp van bemonsteringsgereedschap zoals bemonsteringslepels, of met behulp van geautomatiseerde bemonsteringsapparatuur.

Atex

In de dairy & infant industrie bij uitstek, kunnen zich situaties voordoen waarbij explosieve atmosferen ontstaan, voornamelijk door de aanwezigheid van stof afkomstig van bepaalde productieprocessen. Daarom is het uitermate belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen om explosiegevaar te voorkomen. Wij identificeren uw explosiegevaarlijke zones, doen een risico-inventarisatie en classificatie, implementeren preventieve maatregelen en maken met u een plan voor onderhoud en inspectie van apparatuur en installaties zodat u blijft voldoen aan de veiligheidsnormen en om potentiële defecten of problemen tijdig te identificeren en aan te pakken.

wAAR KUNNEN WIJ U MEE VAN DIENST ZIJN ?

Wij komen graag met u in contact, om vrijblijvend uw plannen en bijbehorende vraagstukken te bespreken, zodat we gezamenlijk uw proces naar een hoger niveau kunnen brengen!