FOOD EN
Voedselveiligheid is van vitaal belang voor de gezondheid en het welzijn van consumenten. Hygiëne, easy cleaning en traceability zijn dan ook onmisbare aspecten voor vrijwel ieder productiebedrijf in de foodindustrie.
ST-Projects is gespecialiseerd in het bouwen van turnkey oplossingen in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij kunt u denken aan greenfields, maar ook aan het optimaliseren of aanpassen van bestaande processen.
Naast turnkey oplossingen, kunnen wij u ook van dienst zijn als componenten leverancier. ST-Projects heeft ruime ervaring in het bouwen van systemen in low, medium & high care omgevingen. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, wetgeving en richtlijnen van uw branche.
Door onze jarenlange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie kunnen wij uw aangewezen partner zijn in:
Hygiëne regelgeving
Wij hebben up-to-date kennis en jarenlange ervaring op het gebied van de relevante regelgeving en leveren FDA-approved componenten en installaties. Ook kunnen wij leveren volgens de EHEDG en HACCP regelgeving. EHEDG richt zich op hygiënisch ontwerp en engineering, terwijl HACCP gericht is op het identificeren en beheersen van gevaren voor de voedselveiligheid tijdens het productieproces. Beide benaderingen zijn complementair en kunnen samen worden gebruikt om een hoog niveau van voedselveiligheid te waarborgen in uw fabriek.
Productieprocessen
Wij leveren een breed scala aan voedingsmiddelen installaties t.b.v. het transporteren, malen, mengen, doseren, wegen, zeven, verhitten, verkoelen, bevriezen, bakken, vullen, verpakken, conserveren en extruderen van voedingsmiddelen.
Easy cleaning
Verwijst naar het ontwerp en de engineering van apparatuur, installaties en processen met het oog op gemakkelijke reiniging en hygiëne. Dit is van cruciaal belang om voedselveiligheid te waarborgen, verontreiniging te voorkomen en te voldoen aan de hygiënevoorschriften. Denk bijvoorbeeld het gebruik van gladde oppervlakken, afwezigheid van dode hoeken, makkelijk demonteerbare apparatuur, etc.
Bovendien leveren wij geautomatiseerde CIP (cleaning in place) systemen welke het reinigingsproces versnellen door reinigingsoplossingen door het systeem te laten circuleren, zonder dat demontage nodig is.
Traceability
In veel landen zijn er wet- en regelgevingen die voedingsmiddelenproducenten verplichten om traceerbaarheidssystemen te implementeren om te voldoen aan voedselveiligheidsnormen. Traceability verwijst naar het vermogen om de herkomst, de productiegeschiedenis en de distributie van voedingsmiddelen en ingrediënten door de hele toeleveringsketen te volgen en vast te leggen. Het doel van traceability is om de veiligheid van voedsel te waarborgen, consumenten te beschermen en de snelheid en efficiëntie van eventuele terugroepacties te verbeteren in geval van voedselveiligheidsproblemen. Een methode waar aan gedacht kan worden is bijvoorbeeld (geautomatiseerde) monstername.
Atex
In de voedingsmiddelenindustrie kunnen zich situaties voordoen waarbij explosieve atmosferen ontstaan, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van stof, gassen of dampen afkomstig van productieprocessen. Daarom is het uitermate belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen om explosiegevaar te voorkomen. Wij identificeren uw explosiegevaarlijke zones, doen een risico-inventarisatie en classificatie, implementeren preventieve maatregelen en maken met u een plan voor onderhoud en inspectie van apparatuur en installaties zodat u blijft voldoen aan de veiligheidsnormen en om potentiële defecten of problemen tijdig te identificeren en te voorkomen.
wAAR KUNNEN WIJ U MEE VAN DIENST ZIJN ?
Wij komen graag met u in contact, om vrijblijvend uw plannen en bijbehorende vraagstukken te bespreken, zodat we gezamenlijk uw proces naar een hoger niveau kunnen brengen!